måndag 23 mars 2009

Kemikalier i vanliga hudkrämer stör vattenlevande djurs fruktsamhet


(Organic surge, utan parabener)
Råd och rön har granskat ett antal vanliga hudkrämer på marknaden. Det visar sig att flertalet innehåller starka kemikalier, bland annat parabener som stör fruktsamheten hos vattenlevande djur. Förvånande nog innehöll även Body shops produkter både parabener och ett tiotal allergena parfymämnen. Där känner i alla fall jag mig lurad då jag anser Body shop vara ett varumärke jag litar på.
Ett av de fem märken som inte använder parabener i sina krämer var Organic surge. Såg häromdagen att Lindex säljer deras hårvårdsprodukter. Kolla hela sortimentet på deras hemsida. Läs hela artikeln här. *
* Såg nu att artikeln på Råd och rön bara fanns tillgänglig under några timmar och att det annars är en betaltjänst. Vet i alla fall att en annan kräm som inte innehöll parabener var Änglamarks och tror även att Apotekets egna variant testades utan. Det går säkert att kolla med Apoteket. Stark kritik riktades mot Hello Kitty-hudkrämen som marknadsförs av H&M eftersom den kan uppfattas som att den marknadsförs till barn, även om H&M förnekar att så är fallet.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen och för en mycket bra blogg!

    SvaraRadera
  2. www.radron.se/upload/Pdf%20tidningen/090325_03_hudlotion.pdf

    SvaraRadera