måndag 23 februari 2009

Ekokarameller från Gudrun Sjödén i vår



(Klänningen "Jean" i ekologisk bommull, 595 kr)


Gudrun Sjödén tillhör ett av de klädföretag som jobbar med miljön på flera fronter. Det betyder att det inte enbart är deras så kallade ekokollektion som är gjord med omtanke om miljön, utan det genomsyrar hela produktionen och andan hos företaget. Deras kläder är miljömärkta i tre nivåer i form av små blad. Tre blad betyder helt ekologiskt, två blad nästan ekologiskt och ett blad att plagget är framställt med energisnåla metoder och omtanke kring miljön.


Gudrun Sjödén arbetar bland annat med:

  • Design med lång livslängd.
  • Långsiktiga relationer med tillverkare för att garantera en etisk och miljömässigt korrekt hantering.
  • Utveckla ekotillverkningen.


I vår finns deras helt ekologiska baskollektion i karamelliga färger som rosa, limegrönt och ljusblått, men också i sobra svart/vit randiga eller grå/vitrandiga varianter.



De har också den underbara klänningen "Jean" i ekologisk bommull som finns i flera olika färgsättningar (bild överst i inlägget). Gudrun Sjödén tillhör stilmässigt inte någon´av mina favoriter, men den klänningen skulle jag verkligen vilja ha på mig i vår och sommar.


Gör dina beställningar på Gudrun Sjödéns hemsida eller besök någon av butikerna i Götgatsbacken eller Gamla stan i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar